Elazığ 2 Şubesi

Memur-Sen Elazığ İl Divan Toplantısı Gerçekleşti

Memur-Sen Elazığ İl Divan Toplantısında Konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul “4688 Sayılı Kanun ile ilgili 4 yıldır dile getirdiğimiz sorunlar artık görmezden gelinecek safhayı geçti. Bir an evvel Toplu Sözleşmenin taraflarını, sürecini ve sonucunu içeren maddeler hakkaniyet gözetilerek revize edilmelidir.” dedi.

 

Memur-Sen Elazığ İl Temsilciliğinin düzenlediği İl Divan Toplantısına Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, Enerji Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Gürkan Kaya, Memur-Sen’e bağlı sendikaların Elazığ Şube temsilcileri ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

5. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin masada tıkanması ve uzlaşmazlık tutanağı geleneğinin çiğnemesi, sürecin Hakem Heyetine sevk edilmesi ve Hakemin noterlikten öteye geçememesi sonrası 4688 Sayılı Kanun’un işlevselliğinin, kapsayıcılığının sorgulanır bir noktaya geldiğini vurgulayan Tonbul, “4 yıldır kanundan kaynaklı sorunlara dikkat çekiyoruz, 200 bin işçiye 60 gün 5 milyon 200 bin için 30 gün sürenin adaletli bir çözüm üretmekte yetersiz kaldığını defalarca ifade ettik. Masada yetkisizlerin bulunması işverenin elini güçlendiriyorken, grevsiz bir toplu sözleşmenin emekçinin pazarlık gücünü zayıflattığını söyledik. Hakem Heyetinin Hükümet lehine olan üye dağılımı değişmediği sürece toplu sözleşme nazarında hakemin kararları adalet ve hakkaniyet bakımından sorgulanmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

4688 Sayılı Kanun Hakkaniyet Gözetilerek Revize Edilmeli
Toplu Sözleşme öncesinde kamuda oluşan olumlu hava ve haklı beklentilerin süreç sonunda hayal kırıklığına dönüştüğünü ifade eden Tonbul, mevcut yasayla yapılacak gelecek Toplu Sözleşmelerin kamu görevlilerinin taleplerini karşılamada ve hakkını aramalarında yetersiz kalacağına değinerek; 4688 Sayılı Kanun ile ilgili 4 yıldır dile getirdiğimiz sorunlar artık görmezden gelinecek safhayı geçti. Bir an evvel Toplu Sözleşmenin taraflarını, sürecini ve sonucunu içeren maddeler hakkaniyet gözetilerek revize edilmelidir. Mevcut durum Toplu Sözleşmenin itibarına gölge düşürmeye devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Bahşi: Memur-Sen’in Verdiği Mücadele, Teşkilatlarımızın Gururu Oldu
Toplantıda konuşan Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi “Toplu Sözleşmeden Elazığ teşkilatları olarak beklentilerimiz çok fazlaydı. Hizmet kolları bakımından güzel geçen fakat genel zam oranı gerekçe gösterilerek yok sayılan kazanımların Hakem Kurulu kararıyla da yok sayılması bizler için büyük hayal kırıklığı oldu. Teşkilatlarımız adına şunu gönülden ifade etmek isterim ki; süreç boyunca Genel Merkezimizin gerek masada gerek sahada vermiş olduğu mücadele, gayret ve direnç teşkilatlarımızın gururu olmuştur.