Elazığ 2 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen 10. Bölge Toplantısı Diyarbakır

Eğitim-Bir-Sen 10. Bölge Toplantısı Diyarbakır, Tunceli, Elazığ, Mardin, Şırnak, Siirt ve Batman teşkilatlarının katılımıyla Diyarbakır’da Genel Sekreter Latif Selvi’nin açılış konuşmasıyla başladı.



 

Sendikal çalışmaların, yapılacak faaliyetlerin, toplu sözleşme sürecinin, eğitim ve eğitim çalışanlarının gündeminin konuşulduğu, istişarelerin yapıldığı, eğitim programlarının gerçekleştirildiği toplantılar, Genel Başkan Ali Yalçın’ın Diyarbakır’daki kapanış konuşmasıyla sona erdi.



Biz meseleye yürek veçhesinden, insani zaviyeden bakıyoruz

Şube başkanları, yönetim kurulları, denetleme ve disiplin kurulu üyeleri, ilçe temsilcilik yönetimleri ve kadın komisyonlarının katıldığı toplantılarda konuşan Ali Yalçın, okulda olması gereken çocukları kaçırıp eline silah veren terör örgütlerine karşı annelerin Diyarbakır’da isyan bayrağını açtıklarını belirterek, “Vicdanın sesine ne roketlerin ne kurşunların işlemediğini gösterdiler. Bu annelerimiz de tıpkı Yasin Börüler, Necmettin ve Aybüke öğretmenler gibi terör kurbanı. Ne siyaset ne sivil toplum örgütleri ne de başka bir güç annelerin bu eylemi kadar etkili olabilirdi. Çünkü anne demek siyasetten, ideolojiden bağımsız saf vicdan demektir. Diyarbakır’dan yükselen ses, vicdanın, ahlakın, fıtratın sesidir. Biz bu meseleye yürek veçhesinden, insani zaviyeden bakıyoruz. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak, başka bütün mülahazaları bir kenara bırakarak, sadece ve sadece fıtratın sesine kulak vermek, ahlaki çağrıya ses vermek için annelerimize destek olduk” ifadelerini kullandı.