Elazığ 2 Şubesi

Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE) tarafından akredite edilen Veteriner Fakültesini ziyaret ettik.

    Fırat Üniversitesi, Veteriner Fakültesi uluslararası başarıya imza atarak, Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE) tarafından akredite edildi. Fakülte bu kurumdan akreditasyon belgesi alan ilk Türk Veteriner Fakültesi oldu.
 

     Konuyla ilgili bilgi veren Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çalıcıoğlu, "Fakültemiz 1998 yılından beri kalite çalışmalarını sürdürmektedir. 2007'den itibaren bu çalışmalara hız vermiş, bugüne kadar önce onay statüsünü elde etmiştir. Daha sonra, onaydan daha üstün bir statü olan akreditasyon statüsü için çalışmalarımızı başlattık. 2018'de ilk değerlendirme ziyaretini geçirdik, önemli eksikliklerimiz nedeniyle akredite olamadık. Ancak çalışmalarımızı durdurmadık, o eksikliklerimizi de tamamladık. Uzman heyetler haziran ayında gelip fakültemizi incelediler ve nihai karar bize 29 Eylül 2021 günü tebliğ edildi. Tam akreditasyon statüsüne alındık, çok mutluyuz. Biliyorsunuz, FÜ Veteriner Fakültesi Cumhuriyetin kendi olanakları ile kurduğu ilk fakültedir, ilk akredite olan fakülte olmuştur. Fakültemizin 51. yaşını, bu başarımızla taçlandırdığımızı düşünüyorum” dedi.

    Eğitim Bir Sen Elazığ 2 No’lu Şube Başkanı Haluk Aras büyük projede ilk akreditasyonu alan Veteriner Fakültesini tebrik etti. Aras, “Eğitim Bir Sen olarak, bu büyük projede ilk akreditasyonu alan Veteriner Fakültemizi tebrik ediyoruz. Bu akreditasyonun alınmasında emeği olan bütün akademik ve idari personelimize teşekkür ediyoruz. Bu başarı, sonuçları ve kapsamı itibariyle sadece üniversitemiz ve ilimiz için değil ülkemiz için de büyük bir kazanımdır.” Eğitimin bir paydaşı olarak alanında başarılı çalışmalarıyla ülkemizi gururlandıran tüm kurumlarımızı destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz” dedi.

    Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından alınan bu akreditasyonun Öğrencilere etkisi kapsamında, AB ülkelerinde veteriner hekim olarak çalışmanın yollarını açmaktadır. Çalışma ve oturma izni alan mezunlar, o ülkenin mezunları ile eşdeğer imkânlara sahip olabilecek, diploma tamamlama dersleri almak gibi yıllarca sürecek uygulamalara maruz kalmayacaklardır.